Luis Gonzalez Trio

 

El trio neix de la necessitat de tenir una formació experimental a on aplicar i provar els coneixements, les inquietuds i la musicalitat dels tres components. La formació de trio és la ideal ja que permet una gran flexibilitat y compenetració entre els músics. I d’aquesta ben entesa, tan personal com musical, neix el grup amb el qual Luis, Joan i César comparteixen assajos, discussions, discos, actuacions…

 

LuisGonzalezMusic.com

Components:

Luis González (piano)

Joan Solà-Morales (contrabaix)

César Martínez (bateria)

Discografia LGT

  • CANÇONS (2009)

CANÇONS és el primer treball de la formació. Una proposta personal, original i fonamentada en la bona compenetració d’aquests tres músics i amics. El repertori consta de cançons populars catalanes arrenjades per a la formació, cadascuna amb un concepte, estil i estética diferents, com pot ser el free-jazz o el funk. El trio dóna una nova visió a cançons tan conegudes com El cant dels ocells o El rossinyol, però amb un so modern i actual. En aquest disc el trio volca tota l‘experiència adquirida als assajos i actuacions i es posiciona en el panorama jazzístic català.

Luis González, piano i arranjaments

Joan Solà-Morales, contrabaix

César Martínez, bateria

[+] INFO

  • NEW YORK CITY SUITE (2011)

NEW YORK CITY SUITE és una obra composada íntegrament pel pianista LUIS GONZÁLEZ durant la seva estada a la ciutat de New York durant l’estiu del 2010. A aquest disc el pianista segueix la seva voluntat d’eclecticisme i de barreja d’estils. Aquesta vegada, però, combinant instruments clàssics com el violí, el violoncel i el clarinet amb un trio de jazz. D’altra banda, amb composicions pròpies buscant el so personal i fusionant estils i formes tan diverses com la fuga, el nocturn o el swing. New York ha resultat ser una font d’inspiració pel composistor i un revulsiu creatiu gràcies a la seva vida musical, cultural i cosmopolita.

Luis González, piano i composicions

Joan Sola‐Morales, contrabaix

César Martínez, bateria

David Morata, violí

Dolors Vidal, cello

Gerard Sibila, clarinet i clarinet baix

 [+] INFO

  • ENTRE VIVIR Y SOÑAR (2012)

El que va començar essent una cita a cegues entre músics de gran talant i carreres diferenciades, es va convertir en un projecte musical fructífer, on participen la cantant i compositora Rocío Romero juntament amb LGT. Sota el títol “Entre vivir y soñar”, descobrim 12 cançons que desvetllen l’univers íntim i poètic de les composicions de Rocío Romero, tamitzades pel paisatge instrumental del pianista Luis González, qui ha adaptat el món personal de Rocío al seu trio, amb l’especial col·laboració de Lucas Martínez al saxo.

Aquesta fusió ens mostra com dues sensibilitats diferents, trobades en l’espai-temps i mogudes per aquella química sorprenent que a vegades es dóna entre músics, tenen la capacitat de mostrar-nos nous reptes creatius.

Rocío Romero, veu i composicions

Luis González, piano, nord, fender rhodes i arranjaments

Joan Sola-Morales, contrabaix

César Martínez, bateria

Lucas Matínez, saxo tenor i soprano

[+] INFO

  • LIVE AT SUNSET (2013)

En aquest disc trobem a un trio ja experimentat que s’atreveix amb una gravació en directe al club on són un dels grups residents i han tocat setmanalment la temporada 2012-2013: el Sunset Jazz Club de Girona.

El disc està composat per temes del propi pianista on trobem una recapitulació de la seva trajectòria i veiem com es va definint l’estil del trio que es troba entre la composició, la improvització i les tendències del jazz contemporani.

Luis González, piano i composicions

Joan Solà-Morales, contrabaix

César Martínez, bateria

[+] INFO

 

  • UN MÓN DE NADALES (2013)

Aquest és el cinquè disc de la formació, el grup interactua amb el conegut cantant Cris Joanico per a gravar un disc de nadales en clau de jazz.

Amb el segell propi del grup, els músics vesteixen cançons de Nadal de tot el món amb un aire fresc, subtil i nou que sorprendrà a l’oient. A més a més de la veu de Joanico, al disc hi ha col·laboracions de la tall de l’Orfeó Català, el Cor Vivaldi o Núria Feliu, entre d’altres.

Cris Joanico, veu

Luis González, piano i composicions

Joan Solà-Morales, contrabaix

César Martínez, bateria

Col·laboracions: Orfeó Català, Cor Vivaldi, Núria Feliu

[+] INFO

[+] PDF LGT