Biografía

Luis Gonzalez pianista

Luis González neix a Jerez de la Frontera el 20 de desembre de 1980.

Comença els seus estudis musicals al Conservatori de Girona als 7 anys i els continua al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota la tutela del concertista Michel Wagemans, obtenint el Títol Superior de Piano amb Matrícula d’Honor (2004), el Títol Superior de Solfeig (2003) i el Títol Professional de Composició (2003). Durant aquest temps assisteix a diferents seminaris, cursos i master classes amb mestres com Joaquín Achúcarro, Luiz de Moura, Alexis Golovine, Andrea Luchessini o Jean Pierre Dupuy. Al llarg d’aquests anys toca en diversos festivals de Catalunya com a solista, acompanyant a artistes de renom i en vàries orquestres.

Després d’aquesta etapa de formació clàssica, als 25 anys comença a interessar-se pel jazz i la composició i decideix ampliar els seus estudis al Conservatori de Música de Perpignan a on l’any 2009 obté el D.E.M Jazz (Diploma Estudiant de Música) amb la menció Tres Bien, sota els ensenyaments de Serge Lazarevitch i Philippe Coromp. A partir d’aquest moment, comença una intensa carrera com a músic de jazz, la qual el porta a New York per formar-se amb músics de la talla de Bruce Barth, Kevin Hays o George Cooligan, i captar l’essència del jazz en una ciutat tan vital i culturalment activa.

L’any 2008 comença amb un projecte de llarga trajectòria com és el seu propi trio: Luis González Trio. Amb la intenció de crear un so de grup, personal i creatiu, ho fa juntament amb César Martínez (bateria) i Joan Solà-Morales (contrabaix). El 2009 graven el seu primer disc, “Cançons”: una revisió molt personal de cançons tradicionals catalanes amb harmonies i ritmes experimentals que serán la base de la sonoritat del trio, qui fusiona els llenguatges clàssic, jazzístic i contemporani. Segons la crítica d’ All about Jazz de New York, “més que una compilació de diferents textures, Luis González aconsegueix una manera de barrejar-les en un sol discurs i so propis”.

Luis González Trio compta amb 5 discos, en formació de Trio, Quartet, Quintet i Sextet, incloent a artistes com Cris Joanico, Rocío Romero, Lucas Martínez, l’Orfeó Català, el Cor Vivaldi, etc. D’altra banda, Luis González ha participat amb altres projectes musicals de diferents estils i orígens com Soniketeké (flamenco jazz), We Free Zone 4tet (jazz fusió), Sepharazz Mishpaha (jazz sefardita), Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Orquestra Jove de la Selva,… amb qui ha actuat al Festival Internacional de la Porta Ferrada, el Festival de Jazz de Girona, el de Figueres, de Calella i cicles de música a Córdova, Calhorra i Menorca, així com Holanda i França.

Actualment realitza una gran tasca pedagògica a les escoles municipals de música de Sant Feliu de Guíxols i Maçanet de la Selva, centrant la seva atenció en classes d’harmonia, composició i piano jazz i desenvolupant l’habilitat de compositor i arrenjador amb composicions per a orquestra de corda, coral, quartet de clarinets i altres formacions que han estrenat obres i arranjaments seus, amb els quals, com en els seus propis discos, crea composicions que cada vegada intenten tenir un so i una estètica més personals.

[+] CV PDF